La mirada de l'altre
Aquest treball està basat en experiències personals. Parteix d’una corrent interna que pren forma a través de reflexions, o a voltes, quan es submergeix sota la terra de l’inconscient, es transforma en somnis o en artefactes que no se sap ben bé com s’han originat. Alhora constitueix una transferència mútua amb el medi que habito, amb el meu entorn més quotidià.
Aquesta producció tracta d'una intervenció en l'espai en format d'instal·lació. La majoria dels artefactes que la conformen han sorgit o s'han inspirat en aquest circuit banyat pel riu Segre i el Valira. Són elements de naturaleses diverses que formen part del camí que transito de manera habitual. Han esdevingut objectes d'estudi, d'experimentació i després de passar per una transformació, han tornat al camí amb nous significants i amb la possibilitat de continuar re significant-se.
Una de les bases conceptuals d'aquesta experimentació ha estat posar en joc la noció de mirada. Mirada des d'una lectura feta en relació molt propera a la psicoanàlisi, en especial a partir del text " La mirada com objecte a minúscula de "Els quatre conceptes bàsics de la psicoanàlisi" de Jacques Lacan. El motiu es desprèn de la influència que he rebut des d'aquest camp, com a analitzant i coma lectora i ja fa temps que incideix de manera significativa en els meus processos creatius.
La materialització del projecte també es veu influïda pel filòsof, sociòleg i antropòleg francès Bruno Lautor, que entén la naturalesa sense la divisió conceptual que la contraposa a allò humà o cultural. Altres referents en els quals m'he inspirat són Karen Barad, Bruce Nauman o Bárbara Fluxá.
El conjunt que presento agrupa elements de matèries molt diverses que van creant contingut. En aquest sentit algunes peces adquireixen nous significats a través d'aquesta fusió. Els objectes i imatges que van apareixen tenen una forta càrrega onírica, producte d'un somni molt intents que va emergir a mig projecte i que també potser una influència d'un referent artístic com Chagall.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada